Europaskolans Sanni Lounela fick ta emot stipendiet under fredagen av SEVAB:s Pia Dahlén. Foto:

SEVAB delar ut stipendier till studenter: "Vill premiera elever som presterat extra bra"

Strängnäs

Varje år delar SEVAB ut stipendier till ambitiösa studenter i Strängnäs. Nu är det dags igen - fredagen den 8 juni samt fredagen den 15 juni belönas tre avgångselever. En av dem går på Europaskolan, två av dem på Thomasgymnasiet.

Vilka som får stipendierna är hemligt fram till utdelningarna, som sker vid skolornas avslutningshögtider.

– Vi vill särskilt premiera elever som presterat extra bra inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen. Tanken är att uppmuntra till vidare studier, säger Pia Dahlén, kommunikationschef.

Skolorna väljer själva ut vilka elever som ska belönas med stipendierna.

– Det här ligger oss varmt om hjärtat. SEVAB vill vara en positiv kraft och bidra till utvecklingen i Strängnäs. Dessutom finns omfattande rekryteringsbehov inom vår bransch. Vi har stora pensionsavgångar framför oss och vill därför inspirera fler ungdomar till att utbilda sig till ett yrke inom energi eller miljö, säger Pia Dahlén.

Under fredagen fick Europaskolans Sanni Lounela ta emot stipendiet under en ceremoni i domkyrkan. En del av motiveringen löd: "Årets pristagare i matematik är kanske inte den elev som märks mest eller ställer flest frågor i klassrummet. Eleven arbetar istället på i det tysta med stor flit, ett fantastiskt fokus, en enorm skärpa och med ett avundsvärt lugn".

Vilka elever som får stipendierna kommer att presenteras på sevab.com samt SEVABs Facebook-sida efter utdelningarna.

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunSEVAB