Sjödramatik, mäktiga byggen och nykläckta kycklingar

Strängnäs

Det händer en hel del under ett år och vi gör vårt bästa för att dokumentera det i text och bild. Här får ni glimtar från första kvartalet 2018 i bilder.

Den 30 januari får kommunen bärga en äldre bogserbåt som sjunkit vid en brygga på Visholmen. Innan dess hade fartyget legat förtöjt vid Ångbåtsbron en längre tid. Foto:

Den 14 februari provar elever från Europaskolan Strängnäs på att ta sig upp ur en isvak. Här är det Josefine Brun som tar årets första dopp i Mälaren. Foto:

Den 16 mars hälsar tidningen på hos Strängnäs Montessoris förskola. På avdelningen Röda pärlan har barnen haft en äggkläckningsmaskin och efter tre veckor kikade den första dunbollen ut. Linnéa Blomgren, 5 år, Didrik Hedin, 3 år, och Emin Al-Taie, 5 år, är stormförtjusta i de nykläckta kycklingarna. – Man får inte springa eller skrika, för då kan kycklingarna ramla och dö. Kycklingarna gör att vi skriker mindre, säger Linnéa Blomgren med allvar i rösten. Foto:

Den 16 februari tittar en hungrig utter upp under en av bryggorna i Mariefreds gästhamn. Foto:

Den 29 mars är det traditionell påskparad med hundratals utklädda knattar i Mariefred. Efter en kortare vandring genom staden vankas påskäggsutdelning vid Gripsholms värdshus. Foto:

Den 7 mars rivs det gamla reningsverket intill naturområdet Fågelsången i Mariefred. Foto:

Den 18 januari får tidningen ta rygg på Trafikverkets byggplatsuppföljare Jonas Paulson och ta en titt på den nya tågtunneln. Sex veckor senare ska den nya tunneln trafikeras med tåg mellan Strängnäs och Eskilstuna. Foto:

Den 17 mars träffade vi Stallarholmstjejen Helena Hedqvist, som tagit sig hela vägen till final i TV4-succén Farmen. Foto:

TV-PUFF: Båten sjönk genom isen. Så gick bärgningen till. Foto:

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs
Relaterat