På fredagen invigdes den efterlängtade skateparken vid Mariefreds skola. Bygget, som har bekostats av det kommunala bostadsbolaget Strängnäs fastighets AB, breder ut sig mellan fritidsgården och skolbyggnaden.

– Det här känns jättebra. Vi jobbar med barn och ungdomar och skateparken kommer att kunna nyttjas på dagtid, såväl som på kvällar och helger, säger skolans rektor Eric Rudholm.

För att skolans samtliga elever skulle få en chans att se invigningsceremonin blev det omtag med uppvisningsåkning och bandklippning vid tre tillfällen under fredagen.

Artikelbild

Mariefreds skolas rektor Eric Rudholm klippte bandet och invigde den nya skateparken tillsammans med uppvisningsåkarna Ruby Kennhed Neuhedel och Lucas Jarnestrand.

Strängnästjejen Ruby Kennhed Neuhedel och Mariefredskillen Lucas Jarnestrand fick äran att provrulla banorna på skateboard respektive kickbike och de gillade att showa loss.

– Jag har hållit på med skateboard i två år och på den tiden är det många som har börjat åka. Därför är det också extra kul att det byggs banor så att vi får ett bra ställe att samlas och köra på, säger Ruby Kennhed Neuhedel.

Hon droppar med lätthet ut från sargkanten och får liksom Lucas Jarnestrand massvis med applåder innan de får hjälpa rektorn Eric Rudholm med saxen för att klippa det berömda bandet.