Stefan Seidel delar sin arbetstid mellan att ge ut månadsmagasinet Gilla Stallarholmen och att leda aktivitetshuset Drömfabriken. Foto:

Stefan brinner för ortsutveckling: "Kultur är grejen"

Stallarholmen

Med ett genuint intresse för kultur och ortsutveckling har hemvändaren Stefan Seidel etablerat sig i Stallarholmen.

Stallarholmen/Kandulova

– Kultur är grejen för mig och det är en vital ingrediens för att kunna utveckla ett litet samhälle. Alla vill att sin ort ska blomstra och det gäller att plocka fram kraften som finns där i företag, föreningar, skola och kyrka. Jag tror att många som engagerar sig framförallt saknar ett samarbete med kommunhuset, säger Stefan Seidel.

Han passar på att ställa en fråga på vår valsajt #kandulova:

– Kan du lova att ta fram kraftfullare åtgärder för att underlätta samarbetet mellan kommunhuset och de olika kommundelarna?

Stejan Seidel menar att det finns många goda krafter i kommundelarna som skulle kunna utnyttjas bättre om det fanns effektivare kanaler till de som styr.

– En typ av dockningsstation för att knyta samman länkarna skulle man kunna säga.

Vilka frågor intresserar dig?

– Kulturfrågor är viktiga. Jag tycker tyvärr att de lyser med sin frånvaro i debatten. Kulturen kan vara en tändningsfaktor i samhällsbygget och bidra till att skapa attraktionskraft.

Hänger du med i debatten?

– Ja, jag läser bland annat den lokala tidningen noga varje dag. Jag är mer insatt lokalt än nationellt.

Har du bestämt dig hur du ska rösta i september?

– Nja, jag kommer nog att gå mer på personkännedom än ideologi när jag lägger min röst i kommunvalet. Det ska vara personer med sunda värderingar och för mig är det viktigt med starka, trovärdiga politiker som får saker gjorda. På riksnivå kommer jag att rösta annorlunda.

Kan du själv se dig som politiskt aktiv på kommunnivå?

– Jag är glad att jag inte är politiker, som måste låta så där tvärsäker hela tiden. Jag är för samarbete och generositet mot andra. Jag hade hoppats att den politiska debatten skulle ha präglats mer av det.

Ställ din fråga till politikerna

Med en månad kvar till valet lanserar Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning #kandulova.

Ställ frågorna HÄR – politikerna har lovat att svara.

Läs mer om dessa ämnen

val2018#kandulova