Badgästerna på Visholmen kan behöva ta med sig eget fika även nästa sommar, om inget nytt beslut fattas innan dess. Foto:

Stopp för förslag om strandkiosktävling

Strängnäs
annons

Förslaget att blivande entreprenörer skulle skicka in idéer för en strandkiosk på Visholmen fick inget gehör i kommunstyrelsen.

— Vi vill ta ett helhetsgrepp om området, säger ordförande Jacob Högfeldt (M).

I Moderaternas och Socialdemokraternas gemensamma majoritetsförklaring har partierna lovat att fortsätta arbetet med att utveckla Visholmen till ett attraktivt besöksmål.

Anbudstävlingen om en restaurangbyggnad ute på udden gick i stöpet när kommunen och restauratören med det ledande budet inte kom överens.

Nu har även förslaget om att starta en liknande anbudstävling, fast för en kiosk, skickats tillbaka till förvaltningen. Anledningen är att kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) vill planera hela områdets utveckling innan man bygger en kiosk.

— Vi i majoritetsgruppen känner att vi vill ta ett större helhetsgrepp, och det blir det inte om vi fattar ett beslut om kiosken. Det hade bara varit en liten del av Visholmen, säger han.

Därför beslutade kommunstyrelsen om att ärendet skulle återremitteras.

Jacob Högfeldt nämner det gamla vattenverket som en viktig del – vad som ska hända med det påverkar området som helhet.

— Byggnaden är inte i det skick vi önskar. Den tillför inte något värde just nu.

Menar du att den ska rivas?

— Nej, men vi måste bestämma hur vi ska göra med den, hur vi kan göra platsen mer värdefull och skapa en helhet.

Men hade det inte varit bättre med en glasskiosk redan till sommaren 2018 än att medborgarna får vänta tills det finns en helhetsplan?

— Vår önskan och förhoppning är att det ska bli något liknande där ändå, men kanske inte som en fast anläggning. Jag hoppas att det kan komma ett nytt förslag under hösten.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunVisholmenHandelNäringslivPolitik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka