En kvinna slog larm om att två rådjur befann sig ungefär 100 meter ut i vattnet vid Gorsingeholm i Strängnäs. Räddningstjänsten larmades ut men de var inte de enda.

– Vi har åkt ut på ett sånt ärende men de som ska ha cred för det här är Sjöräddningssällskapet RS Strängnäs. De var där med en svävare och har fått med sig båda rådjuren in till land, säger Anders Ellow, inre befäl vid räddningstjänsten.

Tyvärr kom insatserna för sent för ett av rådjuren.

Artikelbild

– Det ena låg med huvudet under vattnet och har inte klarat sig. Det andra håller vi på att gnugga med filtar nu för att få upp värmen på den, men den är till synes vid liv, säger Anders Ellow.

Hur fick ni larmet?

– Det var en kvinna som ringde in från naturreservatet vid Gorsingeholm och sa att hon sett de här rådjuren som gått genom isen.

Strengnäs Tidnings reporter på plats har pratat med kvinnan som larmade. Hon vill vara anonym men berättar att hon var ute på promenad med sin familj när hon hörde något.

Artikelbild

– Hon såg inte djuren först utan hörde dem bara, säger Joakim Serrander, reporter på Strengnäs Tidning.

När han når räddningsinsatsen nås han av samma besked som inre befäl kunde ge. Att ett av djuren, ett kid, inte klarade sig.

Glädjande kan han dock komma med uppdateringen om det andra djuret.

– Räddningstjänsten och Sjöräddningssällskapet RS Strängnäs har precis kunnat släppa iväg det efter att de kämpat länge, säger Joakim Serrander.