Här på scenen i Ugglans park kommer den stora skärmen att placeras på lördag. Kommunen hoppas på en rejäl folkfest. Foto:

Storbildsskärm monteras upp i Ugglans park – visar VM-rysaren Sverige-England: "En social grej"

Strängnäs

Nu är det klart. VM-matchen mellan Sverige-England visas på storbildsskärm i Ugglans park på lördag.

– Det här är en social och bra grej, säger kommunalrådet Monica Lindell Rylén.

På lördag smäller det. Då ska Sverige möta England i kvartsfinal och redan nu har nog många börjat fundera på var de ska se VM-matchen. Under torsdagen blev det klart att Strängnäs kommun hyr in en storbildsskärm.

– Vi kommer ställa den på scenen i Ugglans park. Det är en bra plats om det skulle komma regn, menar Monica Lindell Rylén.

När diskussionerna om att visa VM-matchen i parken kom på tal ville kommunen gärna göra det tillsammans med näringslivet.

– Det är inte automatiskt så att kommunen bör göra det här, men det visade sig att det finns saker att förhålla sig till. Om det hade gjorts i kommersiellt syfte hade det behövts andra avtal med Canal Digital, berättar Monica Lindell Rylén.

Vad kostar det att hyra in storbildsskärmen?

– Det kostar 50 000 att hyra in och det tar vi från oförutsedda kostnader i kommunen. Vissa kanske tycker det är knepigt att kommunen satsar på det här, men vi ser det som en möjlighet till ett fint event i kommunen.

Hur ställer sig restauranger till att kommunen visar matchen, en match som restauranger också visar och tjänar pengar på?

– Det har vi inte kollat, men jag tror att det här kommer dra folk till restauranger också. Det är svårt för oss att undvika att göra saker, dessutom har vi ingen försäljning.

Det är tillåtet att dricka alkohol i Ugglans park, är det något ni haft med i beräkningen när ni valt plats?

– Nej, vi ville ha ett område där många får plats. Sen är det bra att det finns tak på scenen. Självklart kommer det att finnas vakter i parken. Det här ska vara en folkfest och familjefest, det hoppas jag att alla respekterar, säger Monica Lindell Rylén.

Om Sverige vinner över England och går vidare till semifinal lovar kommunen att även visa nästa match i Ugglans park.

– Har vi börjat kan vi inte lägga av om det blir ännu mer spännande, lovar Monica Lindell Rylén.

Hur tror du det går i matchen?

– Oj, jag tror Sverige vinner med 2-1.

Fotnot: Kvartsfinalen i VM mellan Sverige-England spelas klockan 16.00 på lördag.

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunUgglans ParkFotbolls-VMfotboll