­– Här är det alltid säsong. Gymnastik kan man hålla på med året om, även tävlingsperioden alltid är koncentrerad till slutet av vår- och höstterminerna, säger Strängnäs gymnastikförenings ordförande Conny Lundevall.

Med den nybyggda träningsanläggningen på Larslunda IP kan Strängnäs GF erbjuda ännu fler en chans att träna gymnastik på både bredd- och elitnivå.

– Flytten hit har inneburit flera fördelar och gör att vi kan behålla våra duktiga gymnaster längre än tidigare, säger tränaren Malin Paulsson i föreningens styrelse.

Artikelbild

| Conny Lundevall och Malin Paulsson.

Strängnäs GF beskriver sig som en modern förening som tidigt tog vara på gymnastikförbundets vision om att erbjuda gymnastikträning åt alla.

­– Vi satsar mycket pengar på ledarnas utbildning och vi tror att det gagnar den personliga utvecklingen att få bli ledare redan i tidig ålder, säger Malin Paulsson.

I föreningen har styrelse­medlemmarna flera roller och många av de äldre gymnasterna har även tränarsysslor.

– Strängnäs GF är som en stor gymnastikfamilj och vi har en ständigt pågående ledarrekrytering för att kunna möta behovet av att få en plats och träna med oss, säger Conny Lundevall.

Artikelbild

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 föreningar har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.