Strängnäs IBK tog fjärde raka segern

Strängnäs fortsätter på det allsvenska vinnarspåret. Under onsdagskvällen kom fjärde raka vinsten när Salem bortabesegrades med 7-1 i Skogsängshallen.

Kalle Karlsson gjorde åter en stark insats för sitt Strängnäs.

Innebandy2019-11-20 21:16

Inför mötet med Salem hade Strängnäs tre raka segrar i Allsvenskan. Efter hade sviten förlängts till fyra.

Den första perioden blev mållös men bara 17 sekunder in på andra tog gästerna ledningen. Erik Lindahl, assisterad av Pelle Hansson, satte matchens första mål.

2.42 in på mittronden kom 0–2 genom Lucas Lindgren, framspelad av Tim Lindgren. När klockan stod på 7.28 ökade Jimmy Eriksson (Adam Nilsson) Strängnäs ledning till 3–0. Med ett par minuter kvar av perioden satte Kalle Karlsson (Pierre Hellström) 4–0 på en kontring.

Hemmalaget reducerade i början av tredje när Strängnäs hade en spelare utvisad. Adam Nilsson fixade 1–5 på straff och satte, framspelad av Erik Lindahl, även 1–6 innan Pelle Hansson fastställde slutresultatet 1–7 med 18 sekunder kvar.

– De var lite dåsigt i första men jag tycker att vi hade full kontroll.  Under de första 15 minuterna av andra var det klasskillnad. 7–1 speglade matchen väl, säger SIBK-tränaren Peter Lund.

Strängnäs, där målisen Wiktor Åkerstedt inte hade en alltför svettig kväll, höll alltså nollan i spel fem mot fem.

Casper Nilsson och Kalle Karlsson gjorde en stark insats och ska ha ett extra plus i ett bra bortalag.

Vinsten innebär att SIBK tar ytterligare ett kliv uppåt i tabellen.

– Det viktigaste är att vi är på topp fyra när serien är slut. Sedan tra vi det därifrån, säger Lund.