• Bärgare kallades in av Strängnäs kommun i onsdags och det kan bli samma sak på fredagskvällen när centrum ska iordningställas inför marknaden (bilden är tagen i ett sammanhang).
  • Björn Siljeström, stadsvärd och parkeringsvakt i Strängnäs kommun har bråda dagar. Foto:
1/

Centrum stängs av efter 17 på fredag

Strängnäs

I samband med att det skulle utföras anläggningsarbeten på Storgatan och Lektorsgatan i onsdags tvingades kommunen att frakta bort tre felparkerade bilar.

Fler kan drabbas av samma öde på fredagen – när stora delar av centrum stängs av.

— Efter klockan fem måste vi börja göra ordning för marknaden, förklarar kommunens stadsvärd, tillika parkeringsvakt Björn Siljeström.

I onsdags ringde han in bärgare som fick ta bort två bilar från Storgatan och en från Lektorsgatan när vägarbeten skulle utföras.

— Folk läser inte skyltarna ordentligt.

Under någon timme satt det gröna lappar på bilarna som varnade för att fordonen skulle flyttas och att ägarna skulle få betala för den "tjänsten".

En av ägarna hade dessutom erhållit en P-bot som salt i såren.

— Men den bilen hade med råge överskridit de två timmar som man får stå där i vanliga fall, kommenterar Björn Siljeström som med blandad framgång försökte nå de berörda ägarna under förmiddagen – det var nämligen fler än tre bilar som stod tokigt till.

Var hamnar de bortfraktade fordonen?

— I detta fall på Stora torget, alltså alldeles i närheten. De behövde inte heller oroa sig för ytterligare P-böter eftersom jag hade koll på de där bilarna.

Björn Siljeström fruktar att det kan bli mer att göra mellan klockan 17 och 18 på fredagen då centrum ska stängas av för biltrafik inför Strängnäs marknad, avstängningen gäller fram till lördag kväll.

— Visserligen har skyltar suttit uppe i flera dagar. Men i fjol tvingades vi ringa på bärgare för att transportera bort sex fordon, vill jag minnas.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunSträngnäsMarknadParkering
Relaterat

Mest delat denna vecka