Strängnäsbo i koma efter allvarlig motocrossolycka i USA

Strängnäs

Motocrossåkaren och Strängnäsbon Johan Nordling ligger i koma i Kalifornien efter en olycka. Hans tillstånd är kritiskt och hans försäkring täcker varken vården eller sjuktransport hem.

– Plötsligt vänds hela livet upp och ned, säger hans pappa Kjell Nordling.

Det var när Johan Nordling åkte motocross på en bana i Kalifornien som något gick fel och han kraschade.

– Det var på en crossanläggning där han varit och kört förut, säger Johan Nordlings pappa, Kjell Nordling, från Mariefred.

Johan Nordling skadades svårt och opererades för sina skador. Han var vid medvetande efter operationen men hans mående förvärrades sedan, berättar Kjell Nordling. Han vet inga detaljer men Johan Nordling fick syresbrist och han ligger nu i koma och hans tillstånd är kritiskt.

– Det ser inte jättebra ut som jag hört, säger Kjell Nordling.

Johan Nordling skadades svårt i en motocrossolycka i Kalifornien. Han ligger i koma och hans tillstånd är kritiskt. Foto:

Johan Nordling hade åkt till USA med sin sambo för att åka motocross bland annat. Men hans försäkring täcker inte vården för hans skador eller resan hem, enligt Kjell Nordling.

– Det finns inte ekonomisk täckning för att ta hand om honom och få hem honom, säger Kjell Nordling.

Flera av Johan Nordlings vänner försöker nu samla in pengar för att kunna få hem honom till Sverige genom crowfounding, det vill säga att man ber andra donera pengar, på Facebook bland annat.

–Det är klart vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, säger Kjell Nordling.

Han åker tillsammans med resten av Johan Nordlings nära släktingar till Kalifornien på lördag morgon för att vara med Johan Nordling och hans sambo som är där med honom.

– Man vet inte var man tar vägen, man blir tom. Sånt här tror man inte ska hända och plötsligt vänds hela livet upp och ned. Så det är svårt att hantera, säger Kjell Nordling.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsMotocrossSport
Relaterat