Många Strängnäsbor valde att se kvartsfinalen mellan Sverige och England i Ugglans park på lördagseftermiddagen, när Strängnäs kommun hade satt upp en storbildskärm vid scenen i parken. Glädjeyran uteblev dock, efter att engelsmännen gjort två mål och svenskarna noll.

I sociala medier förekommer kritik mot kommunens beslut att lägga 50 000 kronor på "en kort stunds nöje" i stället för på kärnverksamheter såsom förskola och förskola.

"Storbildsskärm för 50 000 kronor för vuxna att titta på fotboll har man råd med men inte med ett bord i lekparken så ungarna kan äta mellis här eller att laga det trasiga staketet mot vägen", skriver en Häradsbo i en Facebook-grupp.

– Vissa kanske tycker det är knepigt att kommunen satsar på det här, men vi ser det som en möjlighet till ett fint event i kommunen, har kommunalrådet Monica Lindell Rylén (S) sagt i en tidigare intervju.

De 50 000 kronorna tas ur kommunstyrelsens budget oförutsedda kostnader.

När tidningen frågar sina följare på Facebook vad de tycker om kommunens VM-satsning gör en stor majoritet "tumme upp" för initiativet.

"Det är ju det skattepengar är till för, att göra gemensamma saker”, kommenterar en följare. "Det är sådana här saker som Strängnäs verkligen behöver. Så himla enkelt ordnat, som gav så mycket till Strängnäsborna", skriver en annan.

En Mariefredsbo vill dock inte betala för ett nöjesjippo i Strängnäs. "I Mariefred får minsann företag betala notan för våra jippon. Dags att Strängnäs stad börjar göra det med", skriver han.

TYCK TILL

• Rätt eller fel med storbildsskärmen i Ugglans park? Följ med i diskussionerna på vår Facebooksida:

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGc3RyZW5nbmFzdGlkbmluZyUyRnBvc3RzJTJGMTIzNzE2NTYyMzA4MTE0OSZ3aWR0aD0xMDAlIiB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI1NzkiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3c9ImVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSI+PC9pZnJhbWU+"]