Strax innan klockan 16 på fredagen, mitt i eftermiddagsrusningen inför helgen, gick strömmen. På ett ögonblick släcktes hela Solberga köpcentrum ner.

Maria Viderberg var en av alla kunder som var på plats. Hon var mitt uppe i att handla mat inför helgen när det blev kolsvart.

– Jag var inne på Willys, vid riset ungefär, när det blev kolsvart. Jag såg inte ett jota.

Artikelbild

| Här är området som drabbats av strömavbrottet.

För att kunna fortsätta tog Maria Viderberg upp sin mobiltelefon. Med hjälp av ficklampsfunktionen i den kunde hon se tillräckligt för att kunna fortsätta handla.

Men det hjälpte inte. Fler funktioner är lyset slogs ut i butiken när strömmen gick.

– Jag träffade några som jobbade där och de sa att vi fick skynda oss. Kassan skulle bara kunna hålla öppet i tio minuter på reservbatteri. Och vi skulle bara kunna handla med kort, kontanter gick inte när det inte fanns någon ström.

Snart ska det dock visa sig att strömavbrottet gjort att det inte går att betala alls. Maria Viderberg fick lämna sin varuvagn.

Artikelbild

– Det fick bli pizza i stället, säger hon och skrattar.

Ute på parkeringen möttes hon av en karavan av bilar som var på väg från handelsområdet. Strömavbrottet har nämligen drabbat hela Solberga och inte bara Willys där Maria Viderberg befann sig.

Artikelbild

– Jag hoppas att de får ordning på strömavbrottet snart. Jag tänker på alla kylar och frysvaror, det måste verkligen vara kris för en butik.

Enligt Sveab berördes inledningsvis 90 kunder, en siffra som han sjunkit vartefter. Klockan 18.27 meddelar Sevab att strömavbrottet är avhjälpt.

Det är även strömavbrott i Mariefred sedan klockan 17.23. Där var 96 kunder drabbade och felet var avhjälpt vid 19.30.

Artikeln uppdateras.