I mars skrev tidningen om att Ragnar Lindén (MP), under förra mandatperioden oppositionsråd på halvtid, var på väg att bli helt arbetslös och tvingats söka det kommunala omställningsstödet medan han letade nytt jobb.

Nu har han hittat ett – som kollektivtrafiksamordnare på Strängnäs kommun.

Han började den 5 augusti och avsade sig två dagar senare sina politiska uppdrag.

Artikelbild

| Strängnäs tidigare kommunalråd Terese Askerstedt blir, igen, gruppledare för Miljöpartiet lokalt.

– Det var ett villkor för anställningen. Ett rimligt villkor. Det vore märkligt att sitta på dubbla stolar, säger den nyblivna tjänstemannen.

Hur känns det?

– Det känns kul, men det var ett svårt beslut att lämna politiken. Det satt långt inne.

Tjänsten heter egentligen utredare med samordningsansvar för kollektivtrafiken, med fokus på upphandlingar, beställningar och kommunikation kring bussar i linjetrafik.

– Just nu är den stora grejen upphandlingen av busstrafiken för nästa tioårsperiod, med start december 2021. Där är jag kommunens kontaktperson som ska bevaka våra intressen och se till att vi får den trafik vi vill ha, säger Ragnar Lindén.

Han fick sitt första kommunpolitiska uppdrag 2007, satt 2014–2018 i fullmäktige och på halvtid som arvoderat oppositionsråd. Nu är han Miljöpartiets gruppledare, ledamot i fullmäktige och valberedningen samt ersättare i kommunstyrelsen.

Formellt lämnar han uppdragen vid fullmäktiges nästa möte den 26 augusti.

Ny gruppledare blir då Terese Askerstedt, kommunalråd i Strängnäs 2010–2014 och efter det, fram till i somras, landstingspolitiker.

Hon gjorde comeback i lokalpolitiken i samband med valet 2018, bor i Strängnäs och jobbar nu som administratör via bemanningsföretaget Randstad.

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) är en av de politiker som under åren haft mycket med Ragnar Lindén att göra.

– Jag har egentligen inga kommentarer till att han avsagt sig uppdragen, men vill tacka honom för den insats han gjort ur ett politiskt perspektiv. Man ska alltid vara tacksam till dem som verkar i det politiska. Vi behöver fler engagerade krafter, oavsett parti.