• Olyckan inträffade där 55:an löper över vägen. Foto:
  • Larmet om olyckan kom 09.07 på söndagen. Foto:
  • Den allvarligt skadade mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Foto:
1/

En allvarligt skadad i olycka på Tosterön – krockade med brofundament

Strängnäs

En person skadades allvarligt i en singelolycka på Tosterön utanför Strängnäs på söndagsförmiddagen. Han krockade med ett brofundament, klämdes fast och fick klippas loss ur fordonet. Mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Olyckan inträffade vid niotiden på söndagsförmiddagen på vägen mellan Sanda och Enköpingsvägen på Tosterön, precis där riksväg 55 löper över vägen.

— Han körde in i en av bropelarna, och kastades sen upp på vägbanan igen, säger Björn Svensson, inre befäl på Räddsam Mälardalen.

Initialt uppgav SOS Alarm att tre personer skulle ha färdats i olycksbilen. Den uppgiften visade sig senare inte stämma, utan komma från det första larmsamtalet. Det ringdes in av en person som befann sig en bit från platsen och såg det hela på håll. Den skadade personen, en man i medelåldern, var av allt att döma ensam i bilen när olyckan inträffade.

Mannen klämdes fast i bilvraket i kraschen och räddningstjänsten tvingades klippa loss honom. Han befarades vara allvarligt skadad, och i akut behov av vård.

— Vi bedömer att det är bråttom, sa Björn Svensson till tidningen i samband med insatsen.

En ambulanshelikopter rekvirerades från Uppsala och ankom till olycksplatsen kort senare. Tillståndet för mannen var dock så kritiskt att helikoptern först inte kunde lyfta. Mannen vårdades under en tid på olycksplatsen, enligt SOS Alarm.

Två ambulanser och tre fordon från räddningstjänsten fanns på plats under räddningsarbetet, liksom polisen.

Vid 10.30 var tillståndet för mannen tillräckligt stabilt för att ambulanshelikoptern skulle kunna lyfta. Strax före klockan 11 meddelade SOS Alarm att den nått Uppsala.

Mannen fördes enligt SOS Alarm till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård. Foto:

Vägen förbi olycksplatsen var helt avstängd för all trafik under nästan två timmar, men öppnades enligt Trafikverket strax före 11 efter att vägbanan hade sanerats och olycksbilen transporterats bort.

Vid 22-tiden under söndagen fanns det fortfarande inga närmare uppgifter från Akademiska sjukhuset i Uppsala om tillståndet för mannen.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsTosteröVäg 55Blåljus Trafikolycka
Relaterat