• Två bilar var inblandade i en krock vid infarten till Härad, där gamla E 20 korsar riksväg 55, under onsdagsmorgonen. Två kvinnor fördes med ambulans till sjukhus. Foto:
  • Båda bilarna blev rejält skadade i olyckan och fick bärgas från platsen. Foto:
  • Räddningsinsatsen blev omfattande och det hann bildas långa köer, framför allt från E 20 in mot Strängnäs. Foto:
1/

Två bilar i olycka utanför Strängnäs – två personer till sjukhus

Strängnäs

Vid 8.50-tiden på onsdagen fick SOS larm om en trafikolycka utanför Strängnäs. I korsningen gamla E 20/riksväg 55 vid infarten till Härad hade två bilar krockat. Två personer fördes med ambulans till Mälarsjukhuset.

– Två personer, en i varje bil, var inblandade. Det rör sig om två kvinnor som båda fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Enligt de första uppgifterna skulle olyckan ha inträffat i höjd med Kvittens avfallsanläggning, men i själva verket krockade bilarna mellan Kvitten och E 20, i korsningen där man kan svänga in mot Härad.

Polisen uppger att den ena bilen som var inblandad i olyckan svängde ut från Häradshållet och den andra kom från E 20. Men exakt hur krocken gått till är oklart.

– Det lutar åt att en av förarna blir brottsmisstänkt, men i nuläget finns det ingen brottsrubricering, säger Thomas Agnevik.

Båda bilarna var rejält krockskadade och bärgare anlitades för att transportera bort fordonen.

Det rådde direkt efter olyckan trafikstopp vid olycksplatsen, men klockan 09.35 meddelade polisen att räddnings- och bärgningsarbetet var avslutat och att trafiken började släppas på. Vid den tiden rådde det långa köer, framför allt i riktning från E 20 mot Strängnäs.

Vid lunchtid på onsdagen konstaterade landstingets presstaleskontakt att ingen av de båda personerna blivit allvarligt skadade, utan efter undersökning kunnat lämna sjukhuset.

Läs mer om dessa ämnen

Trafikolycka