Förra fredagen gjorde någon eller några personer inbrott i Västervikens café, den lilla glassboden vid Västervikstorget. Två dagar senare försökte någon bryta sig in och förstörde då låset så boden inte gick att öppna.

Sammantaget har det kostat glasskiosens innehavare Sabina Raymond tiotusentals kronor i stulen växelkassa, förstörd glass, byte av lås och installation av ett larm.

Kostsamt och frustrerande, menade ägaren som i veckan konstaterade att hon nog inte skulle kunna fortsätta om det blev mycket mer kostnader och bekymmer.

Natten mot fredagen var det dags igen.

– Jag fick samtal av polisen vid tvåtiden på natten, berättar Sabina Raymond.

Boden hade haft inbrott.

– De hade brutit sönder låset, men eftersom larmet gick stannade de inte kvar och förstörde lika mycket som förra gången. De tog bara med sig kassan, 2 000 kronor, innan de försvann.

Larmet aktiverade väktare som åkte till platsen. En polispatrull gav sig också ut och sökte efter tjuven eller tjuvarna, berättar Sabina Raymond.

Nu måste hon byta ut dörrlåset, igen.

– Nu ska vi skaffa ett hänglås också, så får vi se vad som händer.

Hur tänker du nu om framtiden?

– Jag har inte hunnit landa i det. Just nu försöker jag bara lösa kriser. I dag fick vi en glassleverans och vi har ju en hel del kunder, så... tja, det är ju i alla fall bra med larm. Men det känns olustigt.