Död person påträffad efter villabrand i Stallarholmen

Stallarholmen

Klockan 12.03 på torsdagen fick SOS larm om en villabrand på Selaön. Enligt räddningstjänsten var villan helt övertänd. Klockan 16 meddelade polisen på sin hemsida att en död person påträffats i byggnaden.

– Det är fortfarande flera enheter på platsen men inte mycket kvar av huset, sa Lina Toth vid Räddsam Mälardalen kring klockan 15.30.

Som mest hade fyra enheter från Strängnäs räddningstjänst och två från Mariefred varit på Selaön för att bekämpa branden.

– Rökdykare var där men de kunde inte ta sig in i villan på grund av rasrisken. Det har nämligen brunnit upp genom taket, berättade Lina Toth tidigare på dagen.

Vet man vad som orsakade branden?

– Det är inget som jag känner till, de frågorna får polisen svara på.

Klockan 16 meddelade polisen att en avliden person påträffats av räddningstjänsten inne i huset. Den avlidnes identitet har ännu inte kunnat fastställas. Anhöriga till fastighetsägaren har underrättats om branden.

Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Redan på ett tidigt stadium fick vi uppgifter om att en person kunde befinna sig inne i huset. Men uppgiften om att någon avlidit kan inte jag kommentera, den får polisen stå för, säger Per Larsen på Räddsam Mälardalen.

Även om det brann för fullt förelåg ingen spridningsrisk, enligt Lina Toth.

– En ek har varit i fara, men den tycks klara sig. Det fanns ingen byggnad i riskzonen och vi hade hjälp av att det inte blåste särskilt mycket.

Förutom räddningstjänst larmades polis och ambulans till brandplatsen.

  • Villan på Stallarholmen brann ner till grunden. Foto:
  • Räddningstjänst från Strängnäs och Mariefred larmades till villabranden i Stallarholmen. Foto:
  • Foto:
1/

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Stallarholmenbrand
Relaterat