Under torsdagen anlände de ihopsamlade delarna efter olyckan den 14 juli, då ett sportflygplan med fallskärmshoppare kraschade på ön Storsandskär i Umeälven och nio personer omkom.

Vrakdelarna fraktades med lastbil och finns nu i Statens haverikommissions lokal på Gorsingeberget i Strängnäs. Det bekräftas av Hans Ytterberg, generaldirektör och haveriutredningens ordförande.

Är personal på plats hela tiden, eller hur jobbar ni?

– Undersökningarna sker av och till.

Vad händer den närmaste tiden här i Strängnäs?

– Vi genomför fysiska och tekniska undersökningar och det tar sin tid.

Går det säga någonting om när ni kan ha något resultat från utredningen?

– Nej. Det ligger framåt i tiden.

Hans Ytterberg har tidigare förklarat att undersökningen bland annat kommer att omfatta analyser av vilka delar och material som gått sönder, och hur. Utredningen väntas i sin helhet ta omkring ett år.

Det enmotoriga flygplanet saknar en så kallad svart låda, men utredarna hoppas kunna få ledtrådar till vad som hänt med hjälp av eventuella mobiltelefoner och annan teknik som kan ha funnits i planet.

Vittnen har beskrivit hur flygplanet tycks ha tappat en vinge uppe i luften, men det är ännu oklart om det har med själva olycksorsaken att göra eller om det var en följd av de starka krafterna när planet störtade mot marken från ungefär 4 000 meters höjd.

Bärgningen av vrakdelarna påbörjades på måndagen och avslutades på onsdagen, då avspärrningarna kring haveriplatsen hävdes. Här, via ett bildspel på Västerbottens-Kuriren, kan du se hur det gick till när flygplanet bärgades.

VK skriver att fallskärmsklubben i Umeå fick möjlighet att se planet, innan det kördes vidare mot Strängnäs.

– Det var en av de mest surrealistiska situationer jag någonsin har varit med om. När vi sitter i klubbhuset så kommer en helikopter flygande med delar av flygplanet hängande under. Det lastas ner på helikopterplattan. Vi erbjöds då av flygplatsledningen att gå och titta på delarna. Det är en del i sorgearbetet att få göra det också. Det var skönt att få se det ändå, säger klubbmedlemmen Johan Hellström till Västerbottens-Kuriren.

Under fredagen meddelade polisen i Västerbottens län att den officiella identifieringen av de omkomna är klar och att anhöriga är underrättade.

Enligt polisen var samtliga boende i Umeå och mellan 20 år och 55 år.