Lyxig vardagspasta. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Krämig kantarellpasta med fläskfilé

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner spaghetti

1/3 purjolök (vita delen)

250 g champinjoner

2 msk smör

190 g kantareller

500 g fläskfilé

1 msk majsstärkelse

3 dl mjölk

1 dl crème fraiche

2 tsk timjan

1 tsk kinesisk soja

1 tsk svensk senap

1 gul paprika

250 g körsbärstomater

salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka spaghetti.

Skölj och strimla purjolök. Skär champinjoner i skivor.

Smält 1 msk smör i en panna. Fräs champinjonerna, purjon och kantareller i 5 min (tills vätskan försvunnit).

Skär fläskfilé i tunna skivor. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar och stek dem runtom i en panna med 1 msk smör i 5 min.

Blanda majsstärkelse med 1 dl mjölk. Tillsätt de frästa grönsakerna, majsstärkelseblandningen, 2 dl mjölk, crème fraiche, timjan, ½ tsk salt, soja, senap och 1 krm peppar i pannan med fläskfilé. Puttra ca 5 min.

Finstrimla paprika, halvera körsbärstomater och vänd ner dem i pannan precis innan servering.

Servera fläskfilépannan med den kokta pastan.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat