Baskery kommer till Skottvång och Biografbaren.

Systrarna Baskery tillbaka i Sörmland

Konsert

— Väldigt mycket USA och alldeles för lite saltlakrits.

Så beskriver systrarna Bondesson i Baskery de senaste åren. På fredag spelar de i Skottvångs gruva och på onsdag på Biografbaren i Eskilstuna.

Baskery - det är Greta, Stella och Sunniva, alla tre med efternamnet Bondesson och sedan 2014 har de mestadels både bott och arbetat i USA. När de inte varit på resande fot med hela världen som spelplats, vill säga.

Deras sound, som beskrivits som både banjopunk, newfolk och nordicana har öppnat upp för turnerande med bland andra Robbie Williams och Brandi Carlile, de har spelat på samma festivaler som Foo Fighters och Lady Gaga - och de har jämförts med både Fleetwood Mac, First Aid Kit och Stones!

Själva kallar de helst sin musik "killbilly", "banjopunk" eller "mud-country". Hur som helst är den influerad av traditionell country och blues med en sättning som ser ut så här: Greta Bondesson, sex-strängad banjo, bastrumma, tamburin och sång, Stella Bondesson, kontrabas och sång, Sunniva Bondesson, akustisk gitarr och sång.

Sista året har Stockholmssystrarna börjat snegla åt Sveriges håll igen och i höst genomför de en miniturné som innefattar stopp i Eskilstuna.

Info

Baskery spelar på Biografbaren i Eskilstuna på onsdag, den 15 november.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

BiografbarenEskilstunaKonsertKultur/Nöjemusik

Mest delat denna vecka

Relaterat