Bestört och besviken – det hĂ€r kĂ€nns inte alls bra

"Nu kÀnner jag att min lojalitet gentemot tidningen har fÄtt sig en rejÀl törn", skriver Ansis Grinbergs i Kungsör. Tidningens chefredaktör svarar.

"Nu kÀnner jag att min lojalitet gentemot tidningen har fÄtt sig en rejÀl törn", skriver Ansis Grinbergs i Kungsör. Tidningens chefredaktör svarar.

Foto: Martina Holmberg (TT)/Lukas Abrahamsson (montage)

InsÀndare2024-04-07 06:10
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Reaktion pĂ„ beskedet att omkring 1 600 hushĂ„ll under vĂ„ren blir av med sin papperstidning.

Tack för den fina pÄskpresenten Ulrika Sjöblom, tillika chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren och StrengnÀs Tidning. PÄ sjÀlvaste skÀrtorsdagen, dessutom.

Det var med bestörtning och djup besvikelse som jag i dag mottog detta mejl frĂ„n dig, nu ska jag och min fru alltsĂ„ inte lĂ€ngre kunna fĂ„ tidningen i pappersformat efter den 30 april, eftersom vi Ă€r bosatta i Kungsör. Redan för ett par Ă„r sedan försĂ€mrades utdelningen till varannandagsutdelning. HĂ€danefter Ă€r min fru och jag hĂ€nvisade till enbart den digitala tidningen. Det hĂ€r kĂ€nns inte alls bra.

TÀnk, att Eskilstuna-Kuriren en gÄng i tiden hade en lokalredaktion i Kungsör. Nu ska man inte ens fÄ tidningen utdelad i brevlÄdan!

Vi Àr bÄda gamla Eskilstunabor och har alltid varit tidningen trogna som prenumeranter. Jag sjÀlv har dessutom varit anstÀlld pÄ tidningen, först pÄ korrekturet (som bortrationaliserades) och dÀrefter i tryckeriet i Lagersberg, under ett antal Är. Nu kÀnner jag att min lojalitet gentemot tidningen har fÄtt sig en rejÀl törn.

Att lÀsa tidningen endast digitalt Àr inte optimalt. TÀnk pÄ alla Àldre som inte har tillgÄng till digitala lÀsverktyg. De Àr helt beroende av att lÀsa en riktig tidning tryckt pÄ papper. Att hÀnvisa vissa lÀsargrupper till enbart digital lÀsning Àr i högsta grad en form av diskriminering. Vad blir nÀsta inskrÀnkning?

Ansis Grinbergs


SVAR DIREKT:
Jag tycker ocksĂ„ att det Ă€r trĂ„kigt att vi tvingas göra den hĂ€r förĂ€ndringen, och förstĂ„r att det Ă€r mĂ„nga som blir besvikna. Men vi Ă€r ocksĂ„ ett företag och mĂ„ste se över vĂ„ra kostnader och utgifter. Kostnaden för distributionen av papperstidningen har rusat de senaste Ă„ren och i de omrĂ„den som vi nu inte kommer att dela ut tidningen lĂ€ngre kostar varje nummer lĂ„ngt mer pengar för oss att dela ut Ă€n vad vi fĂ„r in för respektive nummer. Det Ă€r inte en hĂ„llbar ekonomisk affĂ€r och om vi inte agerar pĂ„ det kommer vi helt krasst inte att finnas kvar alls i framtiden. 

Vi gör det hĂ€r för att vi ska ha möjligheten att finnas kvar med en redaktion i bĂ„de Eskilstuna och StrĂ€ngnĂ€s och kommer inte att dra ner pĂ„ bevakningen i vĂ„ra spridningsomrĂ„den. 

Jag hoppas att de lÀsare som inte kommer att fÄ papperstidningen hem i brevlÄdan framöver ger e-tidningen en chans. Den ser ut precis som papperstidningen och du kan blÀddra som vanligt, bara i digitalt format. Jag har full förstÄelse för att mÄnga Àldre inte har samma digitala förutsÀttningar som de yngre, och vi kommer att stötta och hjÀlpa dem att komma igÄng sÄ mycket vi bara kan.

Ulrika Sjöblom
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning

undefined
Ulrika Sjöblom, chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning.