Nye chefens plan: "Ett skönt häng – mitt i Eskilstuna"

Efter 19 år, de senaste som platschef, på marknadsföringsbolaget Profeel blir Fredrik Eklund, 46, ny hotellchef på Plaza i Eskilstuna.
– Jag är väldigt glad över värvningen. Med Fredriks kontaktnät och erfarenhet kan Plaza ta steget till nästa nivå, säger ägaren och hotellprofilen Göran Pettersson. 

Plazas nuvarande hotellchef, Robert Troëng Johansson, ägaren Göran Pettersson och blivande chefen Fredrik Eklund. "Det lät som en spännande utmaning och en resa jag gärna ville vara med på".

Plazas nuvarande hotellchef, Robert Troëng Johansson, ägaren Göran Pettersson och blivande chefen Fredrik Eklund. "Det lät som en spännande utmaning och en resa jag gärna ville vara med på".

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2025-04-25 05:15

I och med avvecklingen av restaurang Glashuset och den nyligen genomförda försäljningen av Biff Grill och Gränden kan Göran Pettersson stryka prefixet krog i sammansättningen till profil.

– Nu kan – och ska jag fokusera helhjärtat på min hotellkoncern och för att lyckas fullt ut behöver jag satsa och få in ny kompetens.

Göran Petterssons hotellrörelse i Eskilstuna består av Vilsta sporthotell/sportcafé, Plaza hotell/Vinäger by Plaza, Hotell Eskilstuna och "Beatleshotellet" Lilla hotellet. Tre av verksamheterna har restauranger och det är ingen hemlighet att Plaza utgör koncernens kronjuvel.

Plazas nuvarande hotellchef, Robert Troëng Johansson, ägaren Göran Pettersson och blivande chefen Fredrik Eklund. "Det lät som en spännande utmaning och en resa jag gärna ville vara med på".
Plazas nuvarande hotellchef, Robert Troëng Johansson, ägaren Göran Pettersson och blivande chefen Fredrik Eklund. "Det lät som en spännande utmaning och en resa jag gärna ville vara med på".

– Läget är perfekt och ligger väldigt strategiskt. Vi har bra beläggningsgrad på Plaza och ligger klart över Eskilstunas snitt som i dagsläget är cirka 55 procent. 

På senare år har hotellets restaurang, frukostmatsal och relaxavdelning renoverats och Göran Petterssons mål är att skruva upp ambitionsnivån ytterligare.

För att nå dit har han värvat en ny hotellchef i Fredrik Eklund, 46, som han lockat över från Profeel.

– Det känns väldigt bra att få hit Fredrik. Han har ett ovärderligt kontaktnät – och massor med erfarenhet av marknadsföring, event och konferenser. 

I och med omorganisationen skickas Plazas nuvarande hotellchef, Robert Troëng Johansson, uppåt till en mer övergripande roll i koncernen.

Efter 19 år på Profeel byter Fredrik Eklund branch och blir ny hotellchef på Plaza i Eskilstuna. Robert Troëng Johansson, som har tjänsten i dagsläget får ett mer övergripande roll i hotellkoncernen när ägaren Göran Pettersson strukturerar om.
Efter 19 år på Profeel byter Fredrik Eklund branch och blir ny hotellchef på Plaza i Eskilstuna. Robert Troëng Johansson, som har tjänsten i dagsläget får ett mer övergripande roll i hotellkoncernen när ägaren Göran Pettersson strukturerar om.

Fredrik Eklund, som har arbetat med marknadsföring och event på Profeel i Eskilstuna i 19 år och dessutom varit Vilstagruppens ordförande sedan 2015, hoppas kunna bidra med värdefulla kontakter och hitta kostnadsbesparande synergier i sin nya roll.

– Görans planer lät spännande och hans ambition att lyfta Plazas verksamhet med fler evenemang, fester och event känns helt rätt.

– Jag tror att hotellet har alla förutsättningar att ta nästa steg och med ganska enkla medel kan det förvandlas till ett naturligt och skönt häng mitt i stan, säger Fredrik Eklund.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare skrivit om Göran Petterssons planer att bygga en takbar ovanpå hotell Plaza. 

– Man kan säga att ett drastiskt försämrat ränteläge kom emellan. Just nu är planerna lagd på is – men långt ifrån död. Bygglovet vi hade har i och för sig löpt ut, men det kan alltid förnyas.

– På senare år har jag lagt 75 procent av min arbetstid på mina krogar. När jag nu lämnat den branschen kan jag gasa med hotellverksamheten och det ska vi göra nu.

Fredrik Eklund börjar sin nya tjänst på Plaza den 1 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!