– Jag blir fortfarande stoppad på stan av folk som frågar: 'När får vi köpa dina mazariner? Vi vill ha dem!' säger Håkan Andersson till Eskilstuna-Kuriren.
Kommer du att ha samma mazariner på nya stället?
– Jag kommer att ha mina storsäljare. Sedan ska jag hitta på nya smaker. Jag ska hitta på nya smaker på biskvier som jag också har sålt jättemycket.
Håkan Andersson gick i sin far Krister Anderssons fotspår när han blev bagare och startade Café Bönan på Köpmangatan.
– Jag ville ha någonting som ingen annan hade och pappa kom med idén att göra mazariner med olika smaker. Det var då det började med nutellamazarin, toscamazarin, colamazarin och så vidare. Allt är gjort från grunden, säger han.
2016 kom Café Bönan med i den prestigefyllda White Guide. Året efter sålde Håkan Andersson Café Bönan.
– Det var bara för att min pappa dog 2016. Jag hade lite att bearbeta efter det, säger Håkan Andersson.
Han har under drygt fem år jobbat som bagare på Sundbyholms gästhamn där gästerna fått njuta av hans mazariner och biskvier.
– Vi önskar honom all lycka till! säger Ulrica Sjöberg på Sundbyholms gästhamn om Håkan Anderssons satsning på ett eget ställe.
Han bor utanför Hällberga där han på våren och hösten brukar öppna sin trädgård och bjuda på bakverk.
– Jag har inte slutat med att serva och ha eget utan jag har haft några cafédagar ute på landet när det är varma och sköna söndagar. Där har jag haft en 120-130 gäster som kommer och fikar och äter räkmackor, mazariner, bullar och såna saker.
Nu har han bestämt sig för att öppna ett eget litet café/take away-ställe på Stensborgsgatan 3 på Söder i Eskilstuna.
– Nu känner jag verkligen att jag är sugen på att starta någonting, att träffa alla mina kunder igen, att kunna sälja de här bakverken igen. Jag har ju gjort det tidigare och varit på Sundbyholm.
Det kommer att finnas plats för tolv sittande gäster i caféet som kommer att ligga bredvid vinbaren på Stensborgsgatan. Håkan Andersson kommer även att något bord och några stolar utmed väggen utanför caféet.
– Jag kommer kanske att fixa så att man kan ta med en påse på take away och kanske gå ner till ån och sätta sig. Det är fint och inte så långt. När det finns platser inne i caféet kan man sitta där och fika också.
– Den stora grejen är mina mazariner, mina bakverk. Sedan kommer jag kunna servera lite mackor. Jag kommer inte att ha några anställda utan jag ska sköta det här själv.
Han siktar på att öppna i slutet av maj. Han får tillträde till lokalen den 1 maj. Den behöver sedan fixas till innan han kan slå upp portarna.
– Jag håller på att jaga återbrukade saker till inredning. Jag köper mycket på Retuna.
Vad tycker du om läget på Stensborgsgatan 3?
– Jag blev så förtjust i lokalen plus att jag tycker att läget är bra. Det finns inga dåliga lägen. Det beror bara på hur du är och vad du gör. Folk kommer om du bara är bra.
Håkan Andersson, som är 62 år, säger att satsningen på Café Mazarin kanske blir det sista han gör i sitt arbetsliv.
– Då vill jag göra saker som är roligt. Jag kanske jobbar till jag blir 70 eller 80. Det viktiga är att man har roligt på jobbet.