Grönt ljus för unika golfsatsningen

Medlemmarna har sagt sitt. Med ett rungade ja röstades Eskilstuna Golfklubbs expanderingsplaner igenom och inom kort tas det första spadtaget för den nya, unika golfbanan.

Det var en glad klubbchef som tog emot bifallet under förra veckans medlemsmöte. Nu ser Richard Svalling fram emot att komma igång med det nya bygget.

Det var en glad klubbchef som tog emot bifallet under förra veckans medlemsmöte. Nu ser Richard Svalling fram emot att komma igång med det nya bygget.

Foto: Jon Alexandersson

Golf2019-11-21 07:00

Tolv nya hål, en ny drivingranch, verkstad och ett sprillans nytt klubbhus. Det är vad som väntar vid Eskilstuna Golfbana framöver.

– Det är en helt unik satsning. Mig veterligen kommer det inte finnas något liknande någon annanstans, konstaterar Richard Svalling, klubbchef i Eskilstuna Golfklubb.

Planerna för utbyggningen har jobbats fram under drygt tio år och i förra veckan hölls ett medlemsmöte där det framtagna förslaget skulle få sin dom. 

– Det blev ett klart bifall från de över 400 medlemmar som fanns på plats. Nu är det bara resten kvar, säger Svalling och skrattar.

Grundtanken med de nya hålen är att utöka alternativen för de golfsugna.

– Det är inte alla som alltid vill spela 18 hål, det tar ju trots allt sin tid. Med våra nya hål utökas alternativen, spelarna kommer kunna välja mellan en 18-, tolv- eller sex hålsbana, där man kan gå en runda på en timme. Golf är inte längre bara 18 hål och rutiga byxor och på det här sättet hoppas vi attrahera fler spelare, både äldre och yngre, säger Svalling och fortsätter:

– Det hela kommer bli ett gigantiskt område. Faktum är att redan efter medlemsmötet har vi fått runt 30 nya medlemmar. 

En annan positiv nyhet för Eskilstuna GK:s medlemmar är att de 18 befintliga hålen kommer vara öppna under hela byggtiden.

– Många andra golfklubbar tvingas stänga hela banan vid expandering och inte heller klubbhusen går att använda under flera år. Vi kommer ha allting öppet som vanligt under tiden som bygget pågår, säger Svalling som menar att expansionen har gett eko både i golfsverige och utomlands.

– Både norska och danska golfklubbar har kontakt oss och hyllar vår idé. Även en klubb i USA har hört av sig och är imponerade.

Men det nya kalaset blir ingen billig historia. 

– Vi har budgeterat för 36 miljoner kronor och det är utan att medlemmarna har lagt en enda krona. Det är helt och hållet självfinansierat från klubbens sida. Vi kommer att bygga i vår egen takt, det är ingen stress.

Det nya klubbhuset kommer vara beläget på mitten av den nuvarande drivingranchen och redan nu har flera aktörer inom olika branscher hört av sig till klubben för att hjälpa till. Allt från färgarbeten till toalettstolar. 

När tas första spadtaget?

– Så fort alla de sista pusselbitarna fallit på plats, vilket jag räknar med sker inom kort. Då inleder vi pålningsarbetet. Vi får hoppas på en mild vinter, avslutar Svalling.

Såhär års är banan (förutom drivingranchen) helt avstängd. Bygget planeras köra igång inom kort.
Såhär års är banan (förutom drivingranchen) helt avstängd. Bygget planeras köra igång inom kort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!