– Samtliga ärenden är avskrivna av mig. Vi har inga spaningsresultat helt enkelt. De undersökningar som är gjorda har inte gett oss någon som kan misstänkas för brott, konstaterar kriminalinspektör Henrik Hägglund.

Han är förundersökningsledare för grova brott och vanligtvis placerad i Nyköping, men utgick efter attackerna några veckor på deltid från polishuset i Strängnäs

Nu konstaterar han alltså att utredningen strandat och avslutats.

Henrik Hägglund har tidigare bekräftat att tre händelser är tydligt sammankopplade.

I februari i år exploderade en handgranat utanför en villa i Stallarholmen. Två parkerade bilar och en husfasad skadades.

Några veckor senare, i april, kastades en tårgasfackla in genom ett fönster i en villa i Strängnäs. Gasen spred sig inomhus men ingen fick allvarliga fysiska skador. Händelsen rubricerades som försök till grov misshandel och försök till grov mordbrand.

Vid samma Strängnäsvilla utsattes en bil i januari för vandalisering, då en okänd gärningsperson använde ett tillhygge för att slå sönder bilen.

Varken tekniska undersökningar, förhör eller analyser hos Nationellt forensiskt centrum har alltså gett tillräckligt för att någon ska kunna bindas till ett eller flera av brotten.

I de båda villorna bor nära släktingar som driver företag tillsammans – företag vars lokaler, i en annan kommun i Mälardalen, under 2016 och 2017 utsatts för flera brandattentat. Ingen har dömts för dåden.